Onze dirigent:

 

Jacques Dubois

Jacques Dubois

     

De muzikale roots van Jacques Dubois liggen bij de Harmonieorkesten Flos Carmeli en Harmonie TOG uit Heerlen. Begonnen als klarinettist maar al vrij snel de stap gemaakt naar “zijn” instrument de basklarinet. De eerste directie lessen kreeg hij van dirigent Noël Speetjens aan de Heerlense muziekschool waar hij op 18-jarige leeftijd met lof slaagde voor het diploma assistent dirigent.

 

Het dirigentenvak leerde hij van Pierre Kuijpers aan het conservatorium van Maastricht waar hij in 1992 slaagde voor het diploma HaFa directie. Aanvullende cursussen en masters classes werden gevolgd bij o.a. Gert Buitenhuis, Jos Pommer en het Nationaal Jeugd Harmonieorkest. Als dirigent was hij werkzaam bij de orkesten in Heerlen waar hij ooit zijn eerste stappen in de muziek had gezet en orkesten uit Bingelrade, Reusel en Kleine-Spouwen, België. Met deze orkesten werden mooie concours resultaten en kampioenschappen behaald en werden bijzondere concerten in binnen-en-buitenland gegeven. Als docent klarinet en basklarinet was hij gedurende 12 jaar werkzaam bij muziekschool Kumulusgemeente Maastricht waar hij nog steeds als projectleider actief is op het gebied van Kunst-en-Cultuur educatie.

 

Jacques specialiseerde zich tevens in het eigentijdse repertoire voor de basklarinet bij Harry Sparnaay in Maastricht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.  In 1995 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus. Gedurende lange tijd zet hij zich al in voor het repertoire, educatie en promotie van de basklarinet en contrabasklarinet. Als remplaçant speelde hij bij vrijwel alle symfonie-en-militaire orkesten in Nederland en was solist tijdens festivals voor eigentijdse muziek in o.a. Amerika, Rusland, Hongarije, Frankrijk, Duitsland en Tsjechië.

 

 

 

 

 

Main Menu